Hangi Özel Güne Hangi Hediye Alınır?

2020-09-14

İnsanlar özel günlerde aldıkları hediyelerle mutlu olurlar. Doğum günü, evlilik yıl dönümü, Sevgililer Günü, Öğretmenler Günü, Anneler Günü ve daha adını sayamadığımız birçok özel gün insanların hediye aldığı günler arasındadır.

Her özel gün kendine özgü olduğundan hediye seçimi konusunda da bu güne göre hareket etmek gerekir.  Anneler Günü için alacağınız bir hediye Sevgililer Günü için uygun olmayacaktır. Bu yüzden sizlere hangi özel güne hangi hediye alınır, sorusuna cevap olacak bir rehber hazırladık;

Sevgililer Gününde Hediye Seçimi

Sevgililer Günü kadınların hediye beklediği özel bir gündür. Bu günde alınacak hediyeler aşkı temsil ettiği için kırmızı temalı olmalıdır.  Sevgililer günüde gül,  konser bileti,  “seni seviyorum” mesajı içeren hediyeler tercih edilebilir.

Doğum Gününde Hediye Seçimi

Doğum gününde hediye seçimi yaparken cinsiyet ve yakınlık derecesi çok önemlidir. Sevgilinize hediye alıyorsanız daha özel bir seçim yapabilirsiniz. Ancak bir arkadaşınıza ya da yakınınıza hediye alıyorsanız ihtiyacı olan bir seçenek üzerinde durabilirsiniz. Doğum günü olan kişinin tarzına ve bütçenize göre alacağınız her hediye doğum günü için uygun olacaktır.

Anneler Günü Hediye Seçimi

Anneler Günü annelerimize varlıklarını hatırlattığımız ve onlara özel hissettirdiğimiz bir gündür. Bu günde annemize çiçek buketi yaptırabilir, zarif bir takı alabilir ya da mutfak gereçleri tercih edebiliriz.  Ayrıca parfüm,  giysi seçenekleri de hediye olarak alınabilir.

Öğretmenler Günü Hediye Seçimi

Öğretmenler Günü hediye seçiminde seçeneklerimiz sınırlıdır.  Öğretmeler öğrencilerinden pahalı bir hediye beklemez.  Daha çok el yapımı olan hediye seçenekleri tercih edilmektedir.  Kalemlik, kalem, saat gibi hediyeler alabileceğiniz gibi bir buket çiçek de öğretmeninizi mutlu edecektir.

Evlilik Yıl Dönümü Hediye Seçimi

Evlilik yılvdönümü hediye seçimi bazen zorlayıcı olabilir. Kadınlar için hediye seçecekseniz öncelikle pırlanta kolye, yüzük gibi seçenekler büyük beğeni toplayacaktır.   Fotoğraf çerçevesi,  müzik kutusu, kahve seti,  dekoratif ürünler de seçebileceğiniz hediyeler arasında yer alabilir. Erkek için de öncelikle giyim ürünü ve saat doğru bir tercih olacaktır. Bunun yanında cüzdan ve kemer seti, fotoğraf çerçevesi,  tek cüzdan gibi ürünler de tercih edilebilir.

Özel günlerde hediye seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri hediye alacağımız kişinin cinsiyetidir. Hediye seçerken karşıdaki kişinin cinsiyetine göre seçim yapmalısınız. Ayrıca hediye alacağınız kişinin size olan yakınlığı da önemlidir. Sevgilinize alacağınız hediye ile öğretmeninize ya da bir arkadaşınıza alacağınız hediye çok farklı olabilir. Bu yüzden karşınızdaki kişinin yakınlık derecesine de dikkat edin.

Hediyeyi alan kişiyi mutlu edebilmek için onu tanıdığınızı ve ikinizin yer aldığı anıları anımsatan hediyeler seçebilirsiniz. Ayrıca çalışma masası, evinin bir köşesi ya da günlük hayatta yer verebileceği seçimler hatırlanmanızı sağlar.

Detaylı bilgi için https://www.onehediye.com/kisiye-ozel-hediyeler adresini ziyaret edebilirsiniz.